Kontraster

högt och lågt, svart och vitt, stort och smått

Snapphanar...

Kategori: Platser

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
   
 
 
 
 
 
Ännu fler bilder här och här.
 
 
 

Kommentarer

 • Lasse Jansson säger:

  Snyggt Jimmy! Magiskt med dimman och många genomtänkta exponeringar på de omgivningar som är mig väl bekanta sedan i somras. Ok, bokskogarnas färgskiftningar och det lugnare hösttempot var inget jag fick ta del av för några månader sedan. Det är vackert i Skåne (som på så många andra ställen i vårt avlånga land).

  Svar: Tack Lasse! Även om tidpunkten inte blev den rätta, vi var där ca 2 veckor för tidigt, så kändes det värt mödan, pengarna och tiden att åka dit trots allt. En lång skön foto-helg blev det!!
  Jimmy Steen

  2015-10-21 | 19:59:38
  Bloggadress: http://lassesfoto.blogspot.com
 • Anonym säger:

  Härliga bilder med bakljusen genom landskapet som favorit

  Svar: Långtidsexponeringar är alltid effektfulla och relativt enkla att få till, det brukar vara platsen man gör det på som avgör vad det blir av det hela. Känslan går mot "Morden i Midsommer" lite grann...
  Jimmy Steen

  2015-10-25 | 10:32:29
 • Stefan Karlsson nykping.blogg.se säger:

  Den sista kommentaren från mig, Stefan. Skickad från mobilen så därför för den iväg utan att jag hann fylla i uppgifterna 😉

  2015-10-25 | 10:39:56
 • Martin Ward säger:

  Ja, bakljusen är ju grymma. Men jag fattar inte riktigt det där - är det slutartiden som är extremt utdragen (hur lång, halva hösten?) ? Har man slutartid på digitalkameror ? Själv brukar jag få till samma fina effekt bara genom att aldrig vara riktigt stadig på handen. Jag kan visa dig otal exempel i min mobil Jimmy.

  Svar: Hej! Jo, lång slutartid, i dessa fallen runt 30 sekunder vilket blev lagom för bilarna att hinna passera genom bilden! Digital teknik är i princip exakt detsamma som analog gällande slutartider, bländare osv osv. Den stora skillnaden är ju att man kan byta ISO-inställning mellan varje bild som tas, samt kan direkt efter exponering kan se vad man gjorde för fel och kunna justera inför nästa ruta. När man fotade med dia så tog detta upp emot en vecka...Jag tar också suddiga bilder emellanåt, men om det är ofrivilligt visar jag aldrig dom för nån... ;-)
  Jimmy Steen

  2015-10-28 | 11:29:00

Kommentera inlägget här: