Kontraster

högt och lågt, svart och vitt, stort och smått

En onsdag i hamnen, del 6

Kategori: Händelser


Efter fyra veckors frånvaro var man då tillbaka i hamnen, dagens tema var italienska bilar.
Snurrade till det helt genom att enbart ta med fisheye-objektivet, Samyang 8/3,5.
Lite vridet blev det här o där, men va faan...   ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
      
 
 
 

Kommentarer

  • Ronny Jeremy säger:

    Det måste ha varit en Alfa- hane som du fick på bild vid Maseratin? Snygg kepa må jag säga! :-))

    Svar: Då det är ett gratisevenemang så är det många äldre som kommer o tittar o drömmer. Den enda Alpha-hane jag såg var mig själv med min Sony Alpha 99... ;-)
    Jimmy Steen

    2013-08-07 | 23:59:30
  • Lasse Jansson säger:

    Ett spännande och bra val av optik. Och kanske smart för att få variation på ett tema du lär ha fotat några gånger vid det här laget! Bilderna är kanon och den avslutande segelbåtsbilden tycker jag mycket om!

    Att det var italiensk afton kunde jag misstänka då jag på väg hem från Oxelösund vid 17-tiden mötte bl.a. en gammal Fiat 500 på Stigtomtavägen. :-)

    Jag är lite nyfiken på Samyangs fisheye. Överkomligt pris på en typ av optik som kan vara kul att ha men som inte kommer att användas allt för ofta. Är du nöjd med gluggen? Har den några uppenbara brister som "skaver" när du använder det? (Bortsett från att autofokus väl saknas oavsett om man använder Sony, Nikon eller Canon och att du väl även får jobba med övriga inställningar manuellt.)

    Svar: Hej Lasse! Jo, bilderna blev bättre än jag trodde med den udda optiken.Som du skriver så är det något man inte använder varje dag men den funkar förvånansvärt bra i landskapsmiljö när man inte har några raka linjer i hörnen (träd, hus osv). En hel del av mina Ölandsbilder är tagna med den!
    Positivt: skärpan, rejält byggd, lätt att använda (sätt kameran på bländarförval, välj bländare på gluggen, sätt en ungefärlig skärpa o sen fota!) och priset! Väldigt lite reflexer för att ha en så stor frontlins.
    Negativt: närgränsen ca 25 cm (alltså inga närbilder möjliga, men inga problem i verkligheten), lätt att få med sånt man inte ska ha med (beskära!!), ej filtermöjlighet. Bländare 3,5 inget vidare, men 5,6-11 mycket bra! APS-C format.
    Rekommenderas!
    Jimmy Steen

    2013-08-08 | 12:38:37
    Bloggadress: http://fotbollslasse.blogspot.com
  • sandrej säger:

    snyggt med blommorna, i förgrunden. sätter bra kontrast mot det kalla hårda som bilar ändå står för.

    Svar: Hej Sandra! Jag var rädd för att det skulle bli lite vykortsvarning på just den bilden och det blev det väl i.o.f.s., men det kändes rätt så den fick t.o.m. bli förstabild.Kul att du gillar den och ett tack för kommentaren, det uppskattas!
    Jimmy Steen

    2013-08-08 | 20:55:14
    Bloggadress: http://sandrej.blogspot.se/

Kommentera inlägget här: